23 d’abril del 2007

Passen i vejen la major Webquest del Circ....

Hui hem fet un viatge per la internet per tal de buscar un bon lloc on trobar informació sobre el món del circ associat a l'escola i participar-hi.
La recerca ha estat difícil perquè el món del circ a l'escola està per construir i necessitem l'ajuda de tots vosaltres.
El nostre viatge transcorre a través dels webs cap a la recerca de webquests i caceres del tresor. Per si algú no ho sap, donarem una xicoteta idea conceptual d'aquests recursos:

- Webquest: és una pàgina web que es converteix en un recurs molt valuós per a l'escola, el qual permet l'ús didàctic d'internet i, per tant, l'incorpora al currículum de l'educació primària. La webquest planteja una mena d'unitat didàctica, amb un tema com a fil conductor, que sol estructurar-se en els següents apartats: introducció, tasca, procés, recursos, avaluacio i conclusió. Cal afegir que les tasques plantejades són colaboratives i suposen un problema que cal resoldre mitjançant els recursos que es poden trobar a la internet. És un treball basat en l'aprenentatge per descobriment però guiat.

- Cacera del tresor: és un altra pàgina web que s'utilitza com a recurs didàctic, i també es basa en l'ús d'internet per resoldre tot un seguit de preguntes relacionades amb un determinat tema, les respostes de les quals impliquen una cerca pels webs suggerits. Frecuentment inclouen una pregunta final coneguda com la Gran Pregunta.

Aquests dos elements són semblants, diferents i complementaris. La webquest abarca molt més que la cacera del tresor, és una activitat més complexa i de caràcter més obert. No només conté enllaços a altres pàgines web, sinó que sol incorporar també accés a determinats arxius. La Cacera del Tresor, és una activitat més restringida, que es centra més en els coneixements que interessa que el xiquet aprenga. Habitualment només conté enllaços a altres webs. Això possibilita que tinguen utilitats diferents i que triem una o l'altra en funció de l'objectiu que perseguim.
De moment, encara que no és gens fàcil, hem trobada una webquest molt interessant sobre el circ, a la qual pots accedir mitjançant l'enllaç que et proposem. La búsqueda s'ha realitzat amb el cercador google, però també a través dels enllaços que hem trobat en pàgines molt interessants, com: Comunitat Catalana de Webquest, o el portal de webquests de la Universitat d'Alacant. Però cal entendre el circ com a un món molt ample que inclou un gran ventall d'activitats físiques, d'expressió corporal, d'activitats alternatives, etc.
A poc a poc anirem omplint de recursos aquest blog i trobarem també la cacera del tresor que necessitem.
Continuem la recerca de la cacera del tresor i, novament, benvinguts al maravellós...
...CEL DE CIRC.


Enllaç a WEBQUEST : El Circ.

Enllaç a CACERA DEL TRESOR: Les xanques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada