28 d’abril del 2007

Reflexions sobre Webquest i Caceres del Tresor

En els darrers dies, he navegat per la xarxa a la recerca de nous recursos relacionats amb el món del Circ i l’escola, sobretot, per tal d’aconseguir adreces de Webquests i Caceres del Tresor. Després d’aquestes recerques he obtingut una i altra vegada els mateixos resultats, i per això, els més importants són els que apareixen en la barra lateral d’aquest blog.
Però, m’agradaria dir que el món del Circ és tan ample com vulguem, i podem incorporar-ne quasi qualsevol temàtica, sobretot si l’apropem a l’escola. Per això hem inclòs pàgines d’ombres xinesques, de moviment, d’expressió corporal, de marionetes... Qualsevol fet susceptible de representació pot ésser el centre del circ i tenir el seu moment en el que anomenarem circ escolar.
Pel que fa a les recerques de Webquests i Caceres, cal dir que en general, el que podem trobar és, sobretot, temàtiques molt diverses però que es poden dur al centre del circ escolar. Aquests dos recursos didàctics són diferents i semblants: Per una banda, proposen al xiquet preguntes, tasques o problemes per resoldre, i per altra banda, ofereixen diferents formes d’aconseguir les solucions, si bé tots dos necessiten d’una navegació eficaç per la xarxa, de lectura i comprensió. Per tant, aquests recursos, no només compleixen objectius escolars, sinó que familiaritzen el xiquet amb les noves tecnologies i amb nous usos d’aquestes.

Finalment, cal dir que les recerques fetes ens han permès anar de salt en salt, és a dir, veure com una pàgina ens remet a una altra, i així successivament quasi fins l’infinit. Això vol dir que hi ha un gran volum d’informació, que podem trobar de tot, però que un blog ben fet pot ésser molt útil com a recurs a l’escola si aconsegueix aglutinar un nombre elevat de recursos ben triats i relacionats, que ens permetan que el xiquet trobe molta informació sense eixir-se’n.

1 comentari:

  1. Jo no sabia que la wikipedia era manipulable. En moltes ocasions he utilitzat aquest recurso com a font i l'hem mencionat a la bibliografia. Ara, ja no ho faré, encara que estic d'acord en que servix per a tindre una idea primer d'alguna cosa de la que no sabem res. Jo mateix he entrat i he afegit unes frases. Això també és bonic, perquè si ningú no lo borra, és com una forma d'eternitat, jeje.
    Che, moltes felicitats pel blog. Està molt original, i les adreçes que doneu són massa... Au, ¡felicitats!

    ResponElimina